? מי מחליט על הצלחת שלי
מי מחליט על הצלחת שלי? - חן וחסד ורחמים
בהרצאתה מתמקדת רוסו במקום שלנו כצרכנים של מזון (רב!) בעידן של שפע: שפע אוכל, שפע תוכניות אוכל, שפע פרסומות לאוכל, שפע מסעדות, שפע אופנות, שפע מחקרים, שפע דיאטות שניסינו, שפע דיאטות שכשלו, שפע ארוחות שחיתות, שפע ימים שבאים אחריהם.
דרך סדרה של חוויות, רותי רוסו לוקחת את הקהל שלה למסע חובק עולם וחובק אנשים שבו לאוכל
יש כוח לבנות ולהרוס, לפרק ולתקן.
בהרצאה אישית ומרגשת, רוסו מסבירה מה באמת חשוב לאכול, ואיך נכון ורצוי להזין את הגוף שלנו.
נקודת המבט הייחודית שלה, שמבוססת על חמלה ואהבת אדם, משמשת אותה להתבונן בצלחות
ולראות דרכן את החיים עצמם.
הרצאה פוקחת עיניים ופותחת לב, רחוקה מאוד מתוכניות ריאליטי ומשימות הדחה, שאחריה ארוחת הערב שלנו כבר לא תראה אותו דבר.
רוסו מביאה סקירה של העולם סביבנו, חושפת את מנגנון קבלת ההחלטות שלנו, ומראה, שוב, עד כמה ארוחת הערב שלנו היא למעשה אוסף של בחירות כלכליות, פוליטיות, חקלאיות, אקולוגיות וחברתיות ועומדים מאחוריה סוגים שונים ומגוונים של אינטרסים, שחושבים על הכל, למעט על הטובה הפרטית שלנו.
אודות
רותי רוסו, שפית, חוקרת אוכל ומרצה, כותבת עם אמה, נירה, את מדור האוכל של ידיעות אחרונות,
מגישה לצד מירי מסיקה את התוכנית ״ארץ האוכל״ בהוט8, ושופטת בתוכנית ״המסעדה הבאה״ של
רשת 13.
כשהייתה קטנה היא נרדמה במסעדות הטובות בעולם וסירבה בתוקף לאכול את המרכיבים האקזוטיים שהגיעו למטבח אמה.
למעשה, אוכל לא עניין אותה בכלל עד שהחלה לעבוד בעצמה תחת השף-כוכב האמריקאי, דיויד ברק, ונחשפה לכוחה של צלחת לספר סיפור שלם: אם תמונה אחת שווה אלף מילים, אז מנה אחת שווה אלף תמונות.
במהלך השנים שעבדה עם שף ברק, היא נרשמה לבית הספר הבינלאומי הגבוה לבישול בסוהו שבמנהטן, וסיימה את המסלול המלא לשפים בהצטיינות.
על אף היותה שפית מדופלמת רוסו ידעה שלא תנהל מטבח, מלבד את זה שבבית שלה. למה? כי עבורה המזון שאנחנו צורכים הוא עולם תוכן עשיר ומורכב, רב רבדי ורווי אינטרסים, ממש כמו רומן טוב, והיא ביקשה להקדיש את זמנה כדי לחקור ולחשוף מה עומד מאחורי הצלחת: נוסחה בכימיה, הסכמי סחר, יצר ביולוגי שהכתיבה האבולוציה, או זיכרון ותרבות ותחושת השייכות המלווים את שני אלו.
תגובות מההרצאה
אנא צרו קשר כדי לקבל תגובות מהרצאות